Lessen Roots & Branches 5 element Qigongtm
 
Momenteel geef ik geen lessen in Hoorn. Als docent ben ik verbonden aan The School of Taichichuan Amsterdam. Meer info:

 
 
 
Wat is het?
Roots and Branches 5 element Qigong zijn eenvoudige posities en bewegingen die Qi, onze innerlijke energie, opwekken en laten circuleren. Het circuleren van Qi is essentieel voor ons welzijn op zowel fysiek, emotioneel, mentaal als spiritueel niveau. Het helpt blokkades op te heffen en laat Qi naar het diepste niveau terugkeren, dat van de Jing Qi. Deze Qi wordt van oudsher geassosieerd me een lang en gezond leven. 
 
Wat gaan we doen?
In 10 lessen maak je kennis met Yin en Yang en met de 5 elementen water, hout, vuur aarde en metaal. In samenhang met de seizoenen en ook met onze stemmingen en gevoelens, leer je deze kwaliteiten in je dagelijks leven herkennen en te gebruiken. Je leert je meer ontspannen. De oefeningen zijn makkelijk te onthouden en plezierig om te doen. Aan het eind van de cursus kun je thuis zelf oefenen. Je wordt gestimuleerd dit te gaan doen, zodat je er een leven lang je voordeel mee kunt doen.

 

 

 

Hoe is het ontstaan ? 
Roots and Branches 5 element Qigong werd ontwikkeld door Gerrie Sprorken en Pat Gorman. Beiden hebben een praktijk in de traditionele acupunctuur en zijn senior teachers in The School of Tai Chi Chuan en The Tai Chi Foundation.
De kennis van de 5 elementen uit de acupunctuur hebben zij gecombineerd met de houdingen en bewegingen uit de Tai Chi vorm. Daarbij is ook gekeken naar de oefeningen die Grootmeester Cheng Man Ching aan zijn patienten gaf. 
Ze ontwikkelden een training waarmee je je algemeen welzijn bevordert en specifieke organen stimuleert.
 
Op de foto: Grootmeester Cheng Man Ching 

                                                                                                                                             

 

The school of Tai Chi Chuan Amsterdam

Dit is de school waar ik sinds 1997 aan verbonden ben en ook les geef. Het is één van de 40 scholen die onder de grotere organisatie van de Tai Chi Foundation vallen. Tai Chi studenten/docenten van over de hele wereld komen meerdere malen per jaar samen om met elkaar te trainen, ervaringen uit te wisselen en samen te groeien.
Een ander bijzonder aspect van deze school is het Team Teaching. Er wordt met twee personen lesgegeven. Dit heeft voor zowel de cursisten als de leraren een meerwaarde. In Hoorn komen Antonia Hendriks en Harm Leerling ook lesgeven.
De School of Tai Chi Chuan heeft een uitgebreid lesprogramma met vorm, push hands en zwaard. De lessen Qigong zijn een uitstekende basis voor wie later de Tai Chi vorm wil gaan beoefenen.